Warszawa Pruszków +48 604 84 60 00, Kłodzko +48 602 75 10 02
Zdaj test BHP i wygraj rabat – zobacz wszystkie promocje

Dlaczego trzeba wykonać ocenę ryzyka zawodowego?

  • jest wymagana przepisami prawa i zabezpiecza przed nałożeniem kar
  • zmniejsza ryzyko skutków zagrożeń przez eliminację zagrożeń nieakceptowalnych
  • zmniejsza ryzyko utraty zdrowia przez pracownika i wypłaty dożywotniej renty

Ocena ryzyka zawodowego powinna być wykonana:

  • dla każdego nowego pracownika i stanowiska pracy
  • dla każdej zmiany na stanowisku pracy
  • przez uprawnionego specjalistę BHP

Ocenę ryzyka zawodowego wykonujemy zgodnie ze standardami wymaganymi przez PIP
Odpowiedzi na najczęstsze pytania znajdziesz w poradniku oceny ryzyka zawodowego.

Nadzór BHP

Kompleksowa obsługa BHP firmy w ramach stałej współpracy

Nazwa Usługi Cena netto*
Usługa stałego nadzoru BHP dla firm od 199 zł/miesiąc

* – do ceny usług należy doliczyć VAT

Obsługa BHP

Usługi BHP realizowane jednorazowo na zlecenie klienta

Nazwa Usługi Cena netto*
Opracowanie instrukcji BHP od 49 zł
Sporządzenie oceny ryzyka zawodowego na stanowisku pracy od 99 zł
Przeprowadzenie dochodzenia oraz sporządzenie protokołu powypadkowego od 99 zł
Okresowa analiza stanu bezpieczeństwa firmy od 299 zł
Oznakowanie obiektu znakami od 299 zł
Audyt BHP od 999 zł
Inne usługi:
  • Doradztwo BHP
  • Nadzór nad czynnikami niebezpiecznymi
  • Ergonomia środowiska pracy
do uzgodnienia

* – do ceny usług należy doliczyć VAT

Ceny usług BHP zależą od branży Twojej firmy oraz ilości i zakresu zamawianych usług.

Ocena ryzyka zawodowego kelnerka i kelner

Przyczyna zagrożenia Następstwo i profilaktyka zagrożenia Ciężkość następstw zagrożenia Prawdopodobieństwo zagrożenia Poziom ryzyka dla zagrożenia
Powierzchnie sprzyjające upadkowi na tym samym poziomie – poślizgnięcie, potknięcie, upadek na tej samej płaszczyźnie - Mokre i śliskie posadzki w restauracji lub hotelu, pozostawione przez gości na podłodze teczki, torby, itp. Zwichnięcie, potłuczenia - Dbałość kelnera o ład i porządek w lokalu. Działania ograniczające pośpiech. Zachowanie należytej ostrożności. Stosowanie znaków ostrzegających o mokrej posadzce w miejscach, gdzie taka sytuacja często ma miejsce. Zapewnienie szatni, gdzie klient będzie mógł powierzyć torbę na przechowanie. Wyznaczenie dyżurnego kelnera odpowiedzialnego za utrzymanie porządku w rejonie wejścia do restauracji lub hotelu. Średnia Prawdopodobne Średnie (nieakceptowalne)
Poparzenie termiczne - Gorące powierzchnie urządzeń restauracji lub hotelu: piec, ekspres do kawy, czajnik, wrzątek. Poparzenia ciała - Sprawne urządzenia restauracyjne, osłony, przykrywki, przestrzeganie instrukcji BHP dla kelnerów, stosowanie rękawic ochronnych i fartuchów, uwaga. Średnia Wysoce prawdopodobne Duże (nie akceptowalne)
Porażenie prądem elektrycznym - Urządzenia zasilane energią elektryczną (m.in. lady chłodnicze, piec, czajnik, ekspres kawowy), a zwłaszcza przewody i kable zasilające urządzenia hotelowe. Śmierć, porażenie - Przestrzeganie procedur i instrukcji BHP stanowiskowych dla kelnera. Duża Prawdopodobne Duża (nie akceptowalne)
Urazy i skaleczenia - Noże, tasaki, krajalnice, miksery, rozdrabniacze, młynki - narzędzia i urządzenia elektryczne służące w restauracji i hotelu do krojenia. Urazy rąk kelnera. - Ostrożne obchodzenie się z nożami. Ostrzenie tępych noży. Przechowywanie noży w wyznaczonym pojemniku. Przestrzeganie procedur BHP w hotelu i restauracji. Średnia Prawdopodobne Średnie (akceptowalne)
Uderzenie o nieruchome przedmioty. Wystające elementy (zarówno ruchome, jak i nieruchome) - Naroża stołów, blatów oraz drzwi wahadłowe. Przemieszczanie się kelnerów w ciasnych pomieszczeniach zaplecza restauracji lub hotelu. Sińce, zwichnięcie, potłuczenia - Dbałość o stan przejść, usuwanie wystających elementów, rozlewisk, nierówności, eliminacja pośpiechu, zachowywanie ostrożności kelnerów. Oznakowanie krawędzi i zasięgu poruszania się skrzydła drzwi wahadłowych w hotelu lub restauracji. Mała Prawdopodobna Małe (akceptowalne)

Inne usługi BHP dla kelnerki i kelnera

Szkolenie BHP kelnerka

Instrukcje BHP kelnerka

Test BHP kelnerka

Jak wygląda pełna ocena ryzyka zawodowego?

  1. Specjalista BHP przeprowadza przegląd stanowiska pracy, a następnie
  2. określa zagrożenia akceptowalne i nieakceptowalne
  3. uzgadnia z pracodawcą metodę eliminacji zagrożeń nieakceptowalne (prowadzących do groźnych schorzeń lub uszkodzeń ciała)
  4. proponuje sposoby redukcji zagrożeń akceptowalnych
  5. po analizie opracowuje finalną ocenę
  6. przeprowadza szkolenie dla pracownika
  7. przekazuje pracodawcy kompletną dokumentację (ocenę, protokoły ze szkolenia)

Co zyskasz wybierając u nas ocenę ryzyka zawodowego

  • Oszczędzasz czas, przeprowadzimy audyt Twoich stanowisk pracy.
  • Wskażemy Ci jak ograniczyć zagrożenia na stanowiskach pracy.
  • Otrzymasz zalecenia niezbedne do usunięcia przed kontrolą PIP.
  • Poprawisz bezpieczeństwo pracy zgodnie z wymogami prawa.
  • Ograniczysz liczbę wypadków i chorób w Twojej firmie.
  • Mamy konkurencyjne ceny, masz możliwość negocjacji.

Gdzie i kiedy realizujemy ocenę ryzyka zawodowego

  • Audyt stanowiska stanowisk pracy realizujemy w zakładzie pracy klienta.
  • Ustalamy dogodne dla pracodawcy terminy współpracy.
  • Działamy na terenie:
  • Działamy na terenie:
  • Warszawa - Ursus, Włochy, Ochota, Wola, Bemowo, Mokotów
  • Pruszków - Piastów, Piaseczno, Ożarów, Grodzisk, Milanówek
  • Kłodzko - Kudowa, Polanica, Nowa Ruda, Bystrzyca, Złoty Stok

Zamów ocenę ryzyka zawodowego

Zamów opracowanie oceny ryzyka zawodowego, nie narażaj pracowników ponad miarę i śpij spokojnie.
Kompletna dokumentacja zabezpieczy Twoją firmę przed karami podczas kontroli PIP

Firma BHP-NOS oferuje opracowanie oceny ryzyka zawodowego w dwóch wariantach:

  • jako jednorazowa usługa opracowania oceny ryzyka na zlecenie Klienta
  • oraz pełna ocena ryzyka w ramach stałej umowy nadzoru BHP

Nadzór BHP

Kompleksowa obsługa BHP firmy w ramach stałej współpracy

Nazwa Usługi Cena netto*
Usługa stałego nadzoru BHP dla firm od 199 zł/miesiąc

* – do ceny usług należy doliczyć VAT

Obsługa BHP

Usługi BHP realizowane jednorazowo na zlecenie klienta

Nazwa Usługi Cena netto*
Opracowanie instrukcji BHP od 49 zł
Sporządzenie oceny ryzyka zawodowego na stanowisku pracy od 99 zł
Przeprowadzenie dochodzenia oraz sporządzenie protokołu powypadkowego od 99 zł
Okresowa analiza stanu bezpieczeństwa firmy od 299 zł
Oznakowanie obiektu znakami od 299 zł
Audyt BHP od 999 zł
Inne usługi:
  • Doradztwo BHP
  • Nadzór nad czynnikami niebezpiecznymi
  • Ergonomia środowiska pracy
do uzgodnienia

* – do ceny usług należy doliczyć VAT

Ceny usług BHP zależą od branży Twojej firmy oraz ilości i zakresu zamawianych usług.

email: Warszawa   tel: +48 604 846 000
email: Pruszków   tel: +48 604 846 000
email: Kłodzko   tel: +48 602 751 002

Zobacz też cennik szkoleń BHP

Z nami pracujesz bezpiecznie!

Osoba kontaktowa.

Zadzwoń lub napisz i umów się

Warszawa

Anna Radzio
Bernard Radzio
+48 604 846 000
+48 22 856 35 88
a.radzio@bhp-nos.pl

pn.-pt. 9:00-17:00

Chełmońskiego 8
02-495 Warszawa Ursus
Mapka Więcej

Pruszków

Anna Radzio
Bernard Radzio
+48 604 846 000
+48 22 856 35 88
a.radzio@bhp-nos.pl

pn.-pt. 9:00-17:00

Obrońców Pokoju 28A
05-800 Pruszków
Mapka Więcej

Kłodzko

Stanisław Radzio

+48 602 751 002
+48 74 647 50 30
s.radzio@bhp-nos.pl

pn.-pt. 9:00-17:00

Władysława Orkana 13
57-300 Kłodzko
Mapka Więcej